Алуминиеви парапети

Същественото за Алуминиевите парапети е, че са подходящи, както за вътрешни, така и за външни aтмосферни влияния. Алуминиевите парапети, осигуряват безопасност на високи и открити пространства, придават, завършен вид и  модерна визия на сградата.Подходящ избор са за жилищни сгради, офиси, вили, хотели и др. Характерното за  Алуминиевите парапети е, че се изработват от профили и  елементи, които се свързват чрез сглобка Алуминият е здрав, лек, лесен за почистване, устойчив на корозия. Покритието на профилите (елоксация) е с дебелина до 14 микрона, което ги предпазва от неблагоприятни атмосферни влияния, окисляване, стареене,ръжди.
От алуминиеви профили ние изготвяме парапети за тераси, стълбища, предпрозоречни, простори, преградни стени, навеси тенти, възможни са конструкции от дърво и черен метал. Профилите могат да бъдат кръгли, квадратни и комбинация между тях. Основни и най-използвани цветове са: Натурален алуминий (сребро), инокс (шампанско) и златист. Оцветяването на трите вида се постига в завода производител в процеса на елоксация.По желание на клиента са възможни и други цветове, имитация на дървесни видове( златен дъб, орех, бук, череша) този ефект се постига , чрез прахово боядисване на профилите. Често задавани въпроси-виж тук 

Какво е елоксация? Елоксацията е електрохимичен процес на обработка  на алуминия и сплавите му, с  цел получаване на устойчив повърхностен слой.Основни характеристики на елоксираните продукти са висока твърдост, атрактивен външен вид, устойчивост на корозия. Също така създава повърхност, по която не се задържат замърсявания.

Обща техническа информация: Възможни са два основни метода за монтаж на Алуминиеви парапети. Първия е стандартен монтаж, предпочитания вариант като здравина, цена, характерното за този вид е – пробиват се отвори в пода, в които с двукомпонентна  химия се закрепва анкер от стомана ф20. Пробиването на отвора се извършва с така наречената боркорона с диамантено покритите, която с лекота изрязва отвор в плочки, гранитогрес, камък и няма никаква опасност от счупване, спукване, отлепване на настилката. След това се разкрояват профили според нужната височина, дебелина  и стандарти на, които се монтират свързващи елементи и се пристъпва към монтажа на избрания вид. Вторият метод е страничен монтаж,  при този вид цената на услугата е по висока от първия вариант,  използва се,при ограничено пространство, и не е толкова разпространен.

Стандартни изисквания за височина на Алуминиевите парапети: 

Височината на  парапета, трябва да бъде над центъра на тежестта на един човек със среден ръст. Като се имат предвид това  изискване височината на;

Балконски алуминиев парапет  трябва да е минимум 105 см. и 115 см. след 5 етаж.

За стълбищни алуминиеви парапети минималната височина е 90 см.

Видове алуминиеви парапети: Познати са ни четири основни вида,на базата на които е възможно да се изработят различни модели алуминиеви парапети.

1.Алуминиев парапет с хоризонтален пълнеж.

2.Алуминиев парапет с хоризонтален  и вертикален пълнеж.

3.Алуминиев парапет със стъкло.

4.Стенни алуминиеви парапети.

Профилите от, които се изработват алуминиевите парапети могат да бъдат кръгли или квадратни.

Сечение на кръглите профили: колонки-ф40, ръкохватка-ф50, струни-ф16 мм.

Сечение на квадратните профили: Колонки-40х40, ръкохватка 60х25, струни 14х14 мм.

Модели алуминиеви парапети:

Алуминиев парапет с три струни.

Алуминиев парапет с  четири струни.

Алуминиев парапет за стълби с три струни.

Алуминиев парапет за стълби с четири струни.

Алуминиев парапет със простор.

Алуминиев парапет тип решетка, с вертикални и хоризонтални струни ф16

Алуминиев парапет тип решетка, с вертикален пълнеж ф16 към  ф30.

Алуминиев парапет тип  ръкохватка.

Алуминиев парапет със стъклен пълнеж 8мм.

Алуминиеви навеси със поликарбонат.

Метални конструкции.

Безплатни огледи в  гр. София